Click here for English


Cavia nodigt je uit voor onze jaarlijkse gratis outdoor screenings! Het decor van de filmvertoningen is dit jaar het schitterende gloednieuwe dakterras (!) van het Grand Café Het Paviljoen, het kloppend hart van het Van Beuningenplein. In het eerste weekend van september bundelen Cavia en Het Paviljoen hun krachten voor twee filmvertoningen. Vrijdag 1 september tonen we de Spaanse film Mujeres al borde de un ataque de nervios (Women on the verge of a nervous breakdown) en op zondag 3 september kun je genieten van de Surinaamse klassieker Wan pipel.

Het Paviljoen voorziet eten en drinken in het thema van de film, dus kom op tijd! Als je een tafel wilt reserveren kun je ze bellen (zie flyer).

Cavia wil iedereen bedanken voor hun loyale steun. Still going strong after 34 years of bringing unique film magic to Amsterdam!


Vrijdag 1 september, 21:30
#OUTDOORSCREENING

Mujeres al Borde de un Ataque de Nervios

Pedro Almodóvar, 1988, Spanje, 88', Engelse ondertitels

De films van Pedro Almodóvar zijn befaamd vanwege de moeilijkheid om ze door een synopsis te laten vangen, met plotwendingen die de vertelling voortdurend destabiliseren. Verwacht een groots gevoel voor melodrama, vrijpostige humor, en een lustige visuele stijl. Samen met de ensemble cast, waaronder Antonio Banderas en Rossy de Palma, is Mujeres al borde de un ataque de nervios een must van één der cinema's meest eigenzinnige regisseurs.


Zondag 3 september, 21:30
#OUTDOORSCREENING

Wan Pipel

Pim de la Parra, 1976, Suriname/NL, 111', Engelse ondertitels

Wan Pipel vertelt het verhaal van de Surinaamse Student Roy, die terugreist naar zijn stervende moeder in Paramaribo, en Suriname opnieuw ontdekt. De Caribische regisseur Pim de La Parra leverde een juweeltje voor de Surinaamse en Nederlandse filmgeschiedenis, en was een enorme drijfveer voor de hedendaagse filmcultuur.

Gratis toegang, donaties welkom.

Het Paviljoen
Van Beuningenplein 21
+31 (0) 20 486 9124
Website

Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt met de genereuze steun van Gemeente Amsterdam.